Samen vader en moeder van je kind blijven na je scheiding…. 1 en 22 april!

Samen vader en moeder van je kind blijven na je scheiding…. 1 en 22 april!

Samen vader en moeder van je kind blijven na je scheiding….

Eén op de drie huwelijken in Nederland loopt uit op een scheiding. Dat is voor ex-echtgenoten ingrijpend genoeg! In veel situaties zijn er kinderen geboren tijdens  het huwelijk. Dat betekent voor de ouders dat ze weliswaar ex-echtgenoten zijn, maar nog wel altijd gezamenlijk ouder zijn van hun hun kinderen. Voor het welzijn van de kinderen is het heel belangrijk hoe de ex-echtgenoten dat samen doen!

In dat kader organiseren mw. Roelfina Lesage-den Hollander – mediator in Hardenberg – en mw. Anneke Eshuis-Vasse, leerlingbegeleider op het Vechtdalcollege en dhr. Wim van der Wel – predikant van de Protestantse Gemeente te Hardenberg – twee voorlichtingsavonden voor ouders van gescheiden kinderen. Doel van deze avonden is tweeledig:  het is de bedoeling ouders inzicht te geven in de gevolgen die een scheiding heeft voor hun kinderen; daarnaast is het doel om ouders vooral handvatten aan te reiken om zo goed mogelijk sámen ouder te blijven in het belang van hun kind(eren).

We organiseren twee avonden en wel omdat het voor ex-echtgenoten soms pijnlijk kan zijn om in elkaars aanwezigheid een dergelijke avond door te brengen. Op 1 april organiseren we voor vaders (en hun evt. familie, ouders enz.) een avond, op 22 april organiseren we voor moeders – met hun evt. familie –  dezelfde avond. Beide avonden worden gehouden in de Elzenhof, Ondermaat 13 te Hardenberg  en beginnen om 19.30 uur. In  verband met de catering is aanmelden vooraf wél gewenst. Dat kan per telefoon – 272860 – of per mail:  ds.wimvanderwel@planet.nl

Op de avond zullen mw. Lesage en mw. Eshuis een inleiding houden met daarin relevante tips voor ouders van gescheiden . We hopen – in het belang van de kinderen! – dat veel ouders én hun evt. familieleden deze avonden bezoeken! De toegang van deze avond is vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.