Ria Dekker

In de komende maanden zal mw. Ria Dekker in onze wijk stage lopen.

Zij stelt zich hieronder aan u voor:

Ik ben Ria Dekker-Averesch, getrouwd met Bert, samen hebben wij 3 kinderen, Robert (27), Evert (24) en Marian (19). We wonen in Vriezenveen waar we een melkveehouderij bedrijf runnen. Sinds 2007 maak ik deel uit van de kerkenraad van Wijk West van de Hervormde gemeente in Vriezenveen als pastoraal ouderling. Aan het eind van dit jaar loopt mijn termijn af en ik heb besloten mij niet meer herkiesbaar te stellen omdat ik mij volledig wil richten op mijn studie. In het begin van mijn ouderlingschap groeide als snel het verlangen naar meer kennis en inzicht in Geloof en Kerk. Na rijp beraad met de “achterban” ben ik in 2011 begonnen aan de Hogeschool Windesheim met de studie Theologie en

Levensbeschouwing/Godsdienst en Pastoraal werk. Ik heb gekozen voor de richting Geloof & Kerk. Ik ben nu bezig in jaar 3 van de opleiding en ik ben op zoek naar een stageplek. Via via kwam ik in contact met uw predikant ds. Wim van der Wel. We hebben een gesprek gehad over de studie opdrachten die ik moet doen in een PKN gemeente. Bij de opdrachten moet u denken aan Liturgie, Diaconaat, Pastoraat en Missionair zijn. Aan het eind van het gesprek kwamen we tot de conclusie dat we inderdaad wat voor elkaar kunnen betekenen, maar dat één en ander wel met toestemming van de kerkenraad moet gebeuren.

Inmiddels (w.v.d.w) is de kerkenraad akkoord en heeft Ria zich voorgesteld in de dienst van 8 december. Mw. Dekker gaat in onderling overleg met mij aan de slag op diverse werkvelden van 1 december tot en met eind juni. Zo zal ze bij een vijftiental gemeenteleden regelmatig langsgaan (uiteraard met hun toestemming); verder helpt ze mij met de basiscatechisatie. Daarnaast zal ze in maart een deel van de Baalderdienst leiden, vespers voorbereiden én mee gaan denken over het nieuwe beleidsplan voor onze wijk. Daarover zullen we in de volgende nieuwsbrief wat gaan schrijven. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we over en weer wat voor elkaar kunnen betekenen! In de nieuwsbrief van januari (en kerkklank van januari) zal daar meer over te lezen zijn. We hopen op een vruchtbare samenwerking gedurende het lopende seizoen (tot aan juni), zowel voor mw. Dekker als voor onze wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.