Noaberschap naar Koning

foto koning in zwolleAfgelopen woensdag 19 juni ben ik als coördinator van het Baalder Noaberschap naar Zwolle vertrokken op uitnodiging van de Commissaris van de Koning om daar het bezoek van het Koninklijk paar bij te wonen tijdens het kennismakingsbezoek aan onze provincie.
We zijn als groep van 6 personen namens Hardenberg per bus vertrokken via Ommen en Dalfsen om daar de genodigden uit deze gemeenten op te pikken. We vertrokken in de regen, maar al spoedig klaarde het op, de voorspelde 38 graden bleef gelukkig uit!
In Zwolle aangekomen werden we ontvangen door gedeputeerden van de Provincie en daarna toegelaten tot het terrein waar de officiële gelegenheden later zouden plaatsvinden. Daar werden we voorzien van een hapje en drankje. De gehele tijdsplanning was zeer strak georganiseerd! Het Koninklijk paar was slechts 45 min. in ons midden inclusief een toespraak van de burgemeester van Zwolle, dhr. Meijer, die als algemeen gastheer optrad en mevr. Bijleveld, commissaris van de koning, namens de provincie Overijssel.
Er waren 11 tafels geplaatst in de tent waar de ontmoeting plaats vond, voor iedere gemeente één, waarbij voor iedere tafel ± 4 minuten werd uitgetrokken om een interview te hebben met de Koning of Koningin. Zij gingen ieder apart de helft van de tafels langs en gaven alle aanwezigen persoonlijk een hand en vroegen vervolgens belangstellend naar het reilen en zeilen van de maatschappelijke belangen en doelstellingen in onze gemeente, waarbij onze burgemeester, dhr. Snijders, als gastheer optrad en ons hielp bij de conversatie met Koning Willem Alexander. Met belangstelling en waardering nam hij kennis van onze activiteiten als noaberschap in Baalder, Kloosterhaar en Dedemsvaart. Zelf ben ik niet toegekomen om onze Baalder activiteiten toe te lichten omdat op dat moment de tijd, die voor onze tafel was gereserveerd, was verstreken en de Koning werd “meegevoerd” naar de volgende tafel! Maar aan de andere kant zou je dan 3 soortgelijke verhalen krijgen en dat is ook niet de bedoeling, denk ik.
Na het officiële gedeelte gingen we om ± 16.15 uur weer met de bus huiswaarts. Wij kunnen terug zien op een heel geslaagde en plezierige dag met onze groep uit Hardenberg en omgeving en we beseffen dat we in ons land een bijzonder koningspaar hebben en het voor ons als team een unieke gebeurtenis is geweest!
Hans Harlaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.