Nieuws van het Baalder Noaberschap

Na de vrijwillgersavond van 10-12-2012 hebben we als stuurgroep niet stilgezeten.
Zoals u allen wel hebt gezien is de folder in de hele wijk Baalder verspreid, zijn we naar de informatieavond geweest van de Gemeente Hardenberg over de vrijwilligersverzekering en is er een gesprek geweest met de wijkagent, ook is er een stuk geplaatst in de Toren van 9 januari jl. Verschillende instanties zijn bezocht, folders zijn gebracht bij bijv. scholen om te kennen te geven dat het Baalder Noaberschap nu echt van start is gegaan. Als antwoord op een vraag over de vrijwilligersverzekering, gesteld op de informatieavond, kunnen we zeggen dat het niet verplicht is om ingeschreven te staan als vrijwilliger bij de Gemeente Hardenberg om aanspraak te maken op de verzekering. Wij als stuurgroep hebben besloten om het Baalder Noaberschap toch bij de Gemeente Hardenberg aan te melden/bekend te maken, om de eenvoudige reden dat wij vinden dat de gemeente van ons project op de hoogte moet zijn, temeer omdat zich zoveel mensen hebben opgegeven als vrijwilliger. Momenteel zijn dat er 209.
Over de samenwerking tussen de beide diaconieën kunnen we zeggen dat deze heel goed is. We dienen hetzelfde doel en zijn daar heel gemotiveerd over. We vinden het fijn op deze manier te kunnen samenwerken en daardoor iets concreets kunnen opbouwen in onze wijk Baalder.
De stuurgroep van het Baalder Noaberschap bestaat uit 5 diakenen: Hans Harlaar, Martien Kuilder en Jan Moeken van de PKN, en Gerrit Hofsink en Peter van der Heide van de GKV. Natuurlijk moet er wel bij vermeld worden dat alle diakenen, van beide wijk diaconieën, betrokken zijn bij het Noaberschap.
Als besluit de mededeling dat we bezig zijn met het opzetten van een eigen website voor het Baalder Noaberschap en dat we onze contacten verder willen uitbouwen.
Heeft u vragen of wilt u hulp dan kunt u contact opnemen met de coördinator Hans Harlaar, telefoonnummer 06-18408032.
Wordt vervolgd ….
Namens de stuurgroep Baalder Noaberschap
Jan Moeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.