Baalder Noaberschap

Baalder Noaberschap

Nieuws van het Baalder Noaberschap februari 2015.

We hebben de eerste vergadering van dit nieuwe jaar achter de rug. We kunnen melden dat er in het afgelopen jaar toch nog 38 mensen zijn geholpen via/door het Baalder Noaberschap ondanks een eerdere vermelding dat de hulpaanvragen wat achterbleven t.o.v. 2013.

Op de afgelopen vergadering hadden we, op hun eigen verzoek, een afvaardiging van Samen Doen / WMO te gast. Ze kwamen e.e.a. verduidelijken over de nieuwe werkwijze i.v.m. de invoering van de participatiewet en informeren of er in voorkomende gevallen een beroep op het Baalder Noaberschap mag/kan worden gedaan. We hebben ze onze “voorwaarden” geschetst maar ook gewezen op de activiteiten van de wijkdiaconie in het algemeen die interessant kunnen zijn voor Samen Doen. We zijn het er wel over eens dat we elkaar, daar waar mogelijk, kunnen/willen aanvullen. Daarbij moet zeker rekening gehouden worden met de “capaciteiten” van het Baalder Noaberschap.

Het moestuinproject krijgt dit jaar een vervolg.

Verder zijn we weer een vrijwilligersavond aan het voorbereiden. Deze avond staat gepland op donderdag 23 april in het Morgenlicht. Het programma voor de avond wordt nog uitgewerkt.

 

Wordt vervolgd….

Hebt u vragen of wilt u hulp dan kunt u contact opnemen met de coördinator Hans Harlaar, telefoonnummer 06-18408032.

Bezoek ook eens onze website: www.baaldernoaberschap.nl

 

Namens de stuurgroep Baalder Noaberschap

Jan Moeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.