Avond over drugs

Avond over drugs

Avond over drugs
Dinsdagavond 26 november vond de informatieavond voor ouders plaats met betrekking tot drugsgebruik onder jongeren. Er waren zo’n 50 belangstellenden. Alex Govers (Tactus) en Jarno Smit namen ons mee in de wereld van de drugs. We kregen cijfers gepresenteerd en er werd informatie gegeven over de verschillende soorten drugs en het gebruik daarvan. We werden alert gemaakt op alcohol als vorm van drugs en hoe dit in onze maatschappij veel meer geaccepteerd is dan de andere vormen. Het advies is om het over beide te hebben en afspraken te maken met je kind over gebruik. Er werd duidelijk meegegeven niet direct afwijzend of boos op je kind te reageren op het moment dat deze over drugsgebruik vertelt. Ook is het belangrijk je niet als politieagent te gaan opstellen en proberen alles te controleren, ook dat werkt averechts. De stelling waarmee we naar huis gestuurd werden was: ik sta er voor open dat mijn kind drugs kan gaan gebruiken. Deze zorgde voor een mooie discussie en stof tot nadenken. Voor meer informatie: marjoleinevers@hotmail.com / ajolsman@hotmail.com

 

Rock Solid voor brugklassers

We zijn erg blij dat we twee nieuwe leiders hebben gevonden waardoor ook de brugklassers kunnen starten met Rock Solid. Anoek Bloemhof en Stephanie Woertel – Zweers gaan dit samen oppakken. We proberen zoveel mogelijk jongeren persoonlijk te benaderen, maar mocht je geen bericht hebben gehad en lijkt het je leuk om ook mee te doen, mail dan even naar marjoleinevers@hotmail.com. Het is dus voor de jongeren die vanaf september gestart zijn op het middelbaar onderwijs.

 

Avond over geloofsopvoeding
Om alvast te noteren in de agenda: donderdagavond 12 maart 2020 organiseren we een avond over geloofsopvoeding. Wat geef je je kind mee over het geloof en hoe doe je dat. Een avond om hierover ideeën op te doen en in gesprek te gaan met andere ouders. Verdere informatie volgt.