23 april, de zondag van sámen.

23 april, de zondag van sámen.

Samen aan tafel.

Na de Paaszondag vieren we 2 weken later de zondag van “samen”. Om te beginnen “samen aan tafel” We vieren het avondmaal en doen dat in een kring. In het midden van de kring zetten we de Tafel neer met brood en wijn, tekenen van de Levende Heer die ons samenbrengt. We doen het in een kring, dat symboliseert het “samen”. Niemand komt in wat voor hoekje dan ook te staan, hoe verschillend we misschien ook zijn, we zijn vooral één. We delen brood, het Lichaam van Christus en lezen in de bijbel wat dat betekent , zijn lichaam! Tegelijk horen we ook dat we samen Zijn lichaam zijn en dat we dus delen met elkaar én onze omgeving. Wat delen? Geloof, hoop, liefde, geld, eten en drinken, het leven! Daarom is er ook altijd de inbreng voor de voedselkast in de wijk.

Als er nu op één manier duidelijk wordt wat “samen is”, dan is het zo. Avondmaal heeft in het verleden de klank van “saai, en lang”. Sinds we het in de kring vieren is dat écht voorbij! Mensen die het hebben meegemaakt zijn enthousiast. Het liedboekkoor helpt ons te zingen, ds. Wim is de voorganger en uiteraard is er kinderoppas en zijn er kinderactiviteiten!  En de derde helft met koffie enz… is er ook!  

De dienst is te volgen én terug te zien op Youtube, PKN Baalder, maar live is eigenlijk veel meer beleving! Hoe ook, welkom!