Deze maand in beeld; Wendy

Deze maand in beeld; Wendy

“Deze maand in beeld” is een rubriek waarin  diverse mensen uit de gemeente  een drietal vragen beantwoorden, zodat u als lezer een idee krijgt over wat een wijklid bezig houdt. Wij wensen u veel leesplezier voor deze maand.

Wie ben je en wat doe je in je dagelijks leven?

Ik ben Wendy Schoemaker en 15 jaar getrouwd met Jan Schoemaker. Samen hebben we 2 dochters van 11 jaar, Jose en Lea en onze hond Kaya.

Ik ben ambulant hulverlener bij het MOC van Yorneo. Dit houdt in dat ik ouders/verzorgers begeleid bij verschillende vragen in de opvoeding. Ik richt mij vooral op kinderen met gedragsproblematiek en zindelijkheids- en eetproblemen.

Daarnaast heb ik veel hobby’s. Ik hou van paarden en rijd nog heel af en toe een keertje, ik hou van fotograferen, wandelen met de hond, leuke dingen ondernemen met mijn vriendinnen, sporten en lezen.

Wat voor activiteit doe je in onze gemeente?

Tijdens de dienst fotografeer ik af en toe. Dit doen we met z’n 3en zodat we kunnen rouleren. Daarnaast draai ik samen met Carlijn Zandman een Rock solid groep. Wij draaien de eersteklassers van het voortgezet onderwijs. Wij komen 1x in de maand samen op vrijdagavond. We hebben dan een vaste groep van 9 jongeren. We doen samen leuke en gekke activiteiten en hebben het over verschillende thema’s die actueel zijn. We kijken hierbij ook een stukje naar het geloof, wat zegt de bijbel hiervan? Verder denk ik mee met het Baalder festival wat in september georganiseerd wordt.

Wat spreekt je aan in onze gemeente?

Wat mij het meeste aanspreekt is de laagdrempeligheid in de gemeente. Iedereen is welkom op zijn eigen manier. Of je nu elke 2 weken in de dienst bent of af en toe een keer, het is goed. De thema’s, zoals ze gebracht worden, spreken mij ook aan. Het zijn geen elle lange preken met veel moeilijke taal, maar het wordt op een manier gebracht die aansluit bij deze tijd. Er is ook veel afwisseling met de band of het koor.

Ik voel me verbonden en dat heeft gemaakt dat ik 2, of was het alweer 3, jaar geleden ervoor heb gekozen om me te laten dopen samen met onze dochters. Mijn ouders hadden mij hierin zelf de keuze gegeven.  Heel bijzonder was dit.