Deze maand in beeld; Jacqueline

“Deze maand in beeld” is een rubriek waarin  diverse mensen uit de gemeente  een drietal vragen beantwoorden, zodat u als lezer een idee krijgt over wat een wijklid bezig houdt. Wij wensen u veel leesplezier voor deze maand.

Wie ben je en wat doe je in je dagelijkse leven?

Ik ben Jacqueline Sybesma, getrouwd met Rein en samen hebben we twee zoons van 19 en 15 jaar, waarvan de oudste inmiddels op kamers is. Wij wonen in Baalderveld, samen met onze eigenwijze Siamees genaamd Wifi. In het dagelijks leven geniet ik van mijn werk als leerkracht basisonderwijs in Ommen waarbij ik momenteel twee dagen groep 6 draai en twee dagen boven schoolse plusklasleerkracht ben van groep 5/6 en 7/8. Daarbij ben ik de afgelopen jaren bezig geweest met het opzetten van eduScrum in beide afdelingen en hoop ik daar komend jaar meer mensen in te mogen begeleiden/trainen.

Ik heb ook nog een aantal hobby’s: ik hou o.a. van muziek maken, wandelen, lezen, met vriend(inn)en dingen ondernemen en creatief bezig zijn.

Wat voor activiteit doe je in onze gemeente?

In de Baalderdiensten speel ik dwarsfluit met koor en band. Ik heb het fluiten sinds twee en een half jaar weer opgepakt door een gesprekje met Ina Bosscher t.a.v. het liedboekkoor. Dat was wel even uit de comfortzone: het fluiten weer oppakken (na bijna 20 jaar) en in de diensten meespelen maar inmiddels geniet ik er enorm van en vind ik het heel fijn dat ik op deze manier mag meewerken.
Ook ben ik weer op les gegaan om mezelf hierin verder te ontwikkelen.
De mooie zettingen die ik fluit bij de liederen worden gemaakt door Bert Slijkhuis. Daarnaast spelen we ook regelmatig andere muziekstukken.
Ik hoop dat we met onze muziek van zowel band als koor mensen mogen raken en zo een waardevolle bijdrage mogen leveren aan de diensten.

Wat spreek je aan in onze gemeente?

Wat mij aanspreekt is de fijne sfeer, saamhorigheid en laagdrempeligheid.
Ik woon weliswaar niet in de wijk Baalder maar voel me zeker verbonden hier. De diensten spreken me aan, eigentijds en open. En er is ook ruimte voor andersoortige diensten, zoals bijvoorbeeld de Top 2000 dienst.
De contacten voor en na de dienst zijn fijn. Het samen muziek maken en repeteren met koor en band is ook erg plezierig. Ook daarin voel ik een onderlinge verbondenheid. Kerkzijn doe je samen…en zo ervaar ik dat hier in deze gemeente.