Deze maand in beeld; Hermen

Deze maand in beeld; Hermen

“Deze maand in beeld” is een rubriek waarin  diverse mensen uit de gemeente  een drietal vragen beantwoorden, zodat u als lezer een idee krijgt over wat een wijklid bezig houdt. Wij wensen u veel leesplezier voor deze maand.

Wie ben je en wat doe je in je dagelijkse leven?

Mijn naam is Hermen Dorgelo . Ik ben getrouwd met Natascha en samen hebben we 3 kinderen; Enya, Yorick en Ayleen.  44 jaar geleden ben ik geboren in Hardenberg , of preciezer gezegd in Heemse.

In het dagelijks leven ben ik verkoper bij Ellermann Tuinmeubelen in Balkbrug. Dit doe ik al vanaf mijn 21e met een uitstapje van ruim een jaar naar een kantoorbaan.

Wat voor activiteit doe je in onze gemeente?

Binnen onze wijkgemeente mag ik aan een aantal activiteiten meewerken.

Als diaken zit ik in de wijkkerkenraad. Naast de kenmerkende diakenzaken vorm ik samen met collega diakenen Ina Kerkdijk , en Frieda Pasveer het aanspreekpunt in het project Eetcafe Baalder. U begrijpt, als u het project een beetje kent, dat dit verrassend leuk en afwisselend is.

In de zomermaanden breng ik afwisselend met anderen de groentes uit de moestuin van de Wijkboerderij rond naar diegenen die het goed kunnen gebruiken.

Als laatste te noemen activiteit ben ik aanspreekpunt en helpende kracht in het geluidsteam.

Dit vind ik zelf erg leuk en gezellig om te doen , omdat je als ‘’team ‘’ samenwerkt en ervan kan genieten dat het de sprekers en muziek overkomt zoals het bedoeld is.

Oh ja,  het laatste half jaar stoei ik wat met een camera zodat de kerkdiensten op Youtube te zien is.

Bekijk deze maar eens op ons youtube kanaal , maar wel met de gedachte dat we weten dat  hier nog ruimte voor verbetering in zit.

Wat spreek je aan in onze gemeente?

Het mooie aan de wijkgemeente Baalder vind ik dat we klaar staan voor elkaar als het nodig is.

Dus dat het Naoberschap ,zoals dat vroeger in de omgeving hier al was, ongemerkt nog steeds uit de mensen zelf komt . Soms lijkt Baalder een dorp op zich in een stad en dat bedoel ik als een positieve eigenschap. Verder vind ik de diensten in de Kamp altijd een feest. Dat begint voor mij al op het moment dat we om half negen de deur openen en de geluidsinstallatie opbouwen. Het samen een dienst maken en beleven blijft een fijne start van elke volgende week. Wel vind ik het jammer dat er weinig jeugd van rond de 18 jaar de dienst bezoekt.  Maar een pasklare oplossing om de jeugd naar binnen te trekken heb ik helaas ook niet.

Al met al voel ik me zeer goed thuis in ons Baalder!

Hermen Dorgelo