Van hackers gehakt maken…..

Van hackers gehakt maken…..

Rond kerst 2014 hadden we heel veel op deze website willen laten zien! Om te beginnen van de voorbereidingen voor de twee kerstnachtdiensten. Wat hebben veel mensen meegewerkt, zomaar in hun vrije tijd. Super, dat je kerst blijkbaar zó belangrijk vindt, dat je op de 24e december tijd vrij maakt om stoelen klaar te zetten, de zaal mooi te maken, koffie te zetten enz., enz.
Na die tijd hadden we ook veel moois willen laten zien. Het waren nl. heel feestelijke diensten en er zijn prachtige foto’s van gemaakt. We weten dat velen die graag bekijken! Het kon niet! De overdenking op de site zetten: lukte ook al niet!
Onze site was namelijk gehackt en grondig ook. Het heeft de webmasters in hún vrije tijd – Piet-Cees en Gert – echt uuuren gekost om de site te herstellen. Tegelijk hebben ze van de nood ook een deugd gemaakt en de site helemaal vernieuwd! Fantastisch!
Eerlijk gezegd was ik knap nijdig op die hackers zo rond kerst: gehakt mochten ze wat mij betreft van ze maken! Het is gewoon digitaal vandalisme: doelbewust iets van een ander kapot maken. Net zo stompzinnig als met oud en nieuw vernielingen aanrichten aan andermens’ spullen. Blijf er met je fikken van af, get a life!
Dat waren dus bepaald géén kerstgedachten, die ik koesterde naar de hackende onverlaten! Op die gedachten wil ik terugkomen en dat gebeurde eigenlijk al als vanzelf tijdens de kerstdagen zelf. In dat verhaal heb je herders. Die lijken wel wat op hackers. Niemand was dol op ze, licht crimineel waren ze vaak. Als je niks kunt, kun je altijd nog herder worden. Mensen die graag in het donker werken, stiekem. Zoals je stiekem de site van een ander vernielt. Zij waren de eersten die het goede bericht hoorden van de geboorte van Jezus. Dat zij werden opgezocht én dat hoorden betekent gewoon dit: hackers of herders, wie je ook bent, je bent een mens van God en bestemd voor zijn liefde!
Dat had nogal wat invloed op de herders, dat bericht! Om te beginnen misschien nog wel het meest op hun zelfbeeld. Wij? De moeite waard? Het zal toch niet wáár zijn! En waar mensen zich de moeite waard weten en voelen, zich bemind weten, daar gaan ze ook zien dat ze van waarde zijn en kunnen zijn. Voor God, voor zichzelf én hun medemensen. Als dominee heb ik het vaak genoeg gezien: mensen kunnen werkelijk veranderen als ze zichzelf anders gaan bekijken én bekeken voelen. Met de ogen van God dus. Iedere keer weer mooi om mee te maken, trouwens!
Ik weet niet, hacker(s), of je dit stukje leest. Wie weet hackte je wel uit Japan, Roemenië. Dan kun je dit helaas niet lezen.. Maar wie weet ben je wel een Harlingse of Haagse óf Hardenbergse hacker. Lees dan dit stukkie en weet je zelf een bemind mens. Wil je er nog iets meer over lezen, dan kun je de kerstoverdenking lezen op de site. Dat kan nu weer, nu de site hersteld is .
Hacker, jij bent vast een mens met capaciteiten! Indrukwekkend hoe je de site écht onklaar hebt gemaakt. Je bent veel te goed om zo’n ravage aan te richten, te waardevol als mens! Als je nou eens die vaardigheden gaat gebruiken om mooie sites te bouwen, anderen te helpen met hun computerproblemen…., mens, wat kun jij een boel positiefs uitrichten! Veel leuker!!
Hoe ook…., mee dankzij jou hebben Gert en Piet-Cees de site nog mooier gemaakt dan hij al was… Het ga je oprecht goed!

Een gedachte over “Van hackers gehakt maken…..

  1. Wat een mooie tekst. Dingen ten goede omdraaien in je leven, ik heb in mijn persoonlijk leven daar het plezier van mogen ontdekken. Hulde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.